Få Nannas opskrift på fladbrød med hvidløg og ost lige her!
6 styk
Fladbrød:
- 10 gram gær
- 3 dl lunken vand
- 1 spsk. olie
- ½ tsk. salt
- 3 dl durummel
- Cirka 3 ½ dl hvedemel
Hvidløgssmør med ost:
- 1 mozzarellabøf
- 1 dl parmesan
- 100 gram smør
- 2-3 fed hvidløg
- 1 dusk persille
Fladbrød:
Opløs gæren i det lunkne vand. Tilsæt de øvrige ingredienser, inden du til sidst tilsætter hvedemelet lidt efter lidt. Hellere for lidt end for meget. Ælt dejen godt igennem og lad den hæve til dobbelt størrelse.
Varm din pande op ved medium varme og del din dej i 6 boller. Bollerne rulles flade med en kagerulle, inden de kommes på den varme pande (med en smule olie). De skal have et par minutter på hver side.
(Dejen kan snildt koldhæves, således den er lavet på forhånd. Brug blot mindre gær) Men du kan også hoppe over, hvor gærdet er lavest og købe færdigbagte fladbrød)
Hvidløgssmør med ost:
Alle ingredienser til hvidløgssmøren kommes i en minihakker. Alternativt hakker du blot ingredienserne fint med en kniv og moser dem grundigt sammen med en gaffel.
Tænd din ovn på 200 grader almindelig ovn. Fordel hvidløgssmørren på fladbrødene og bag dem i cirka 6 minutter til de er let gyldne på toppen.