Står du og leder efter en opskrift til sprøde morgenboller? Se Nanna Pretzmanns opskrift her.
12 boller
- 15 gram gær
- 5 dl lunken vand
- 2 tsk. salt
- 1 tsk. honning (eller sukker)
- ca. 550 gram hvedemel
Opløs gæren i det lunkne vand. Kom resten af ingredienserne i skålen og miks grundigt. Det er nu en tyk, klistret dej med konsistens af alt for tyk grød. Dæk dejen med husholdningsfilm eller et fugtigt viskestykke og lad den starte hævningen på køkkenbordet. Når hævningen er godt i gang, kan du sætte den i køleskabet natten over.
Næste morgen tænder du ovnen på 240 grader. Sæt herefter dejen med en ske på en bageplade med bagepapir. Hvis du dypper skeen i lunken vand, klistrer dejen ikke til skeen og er dermed lettere at fordele. Sæt 12 boller. Drys eventuelt bollerne med en smule mel for et rustikt udseende. Bages i cirka 14 minutter.