Opskrift på pizzabomber

Mangler du noget lækkert til madpakken? Se denne lækre opskrift!

Opskriften giver 12 pizzabomber

Det skal du bruge:

  • 25 gram gær 
  • 4 dl lunken vand
  • 50 gram smeltet smør
  • 2 æg
  • 1 tsk. salt
  • 2 tsk. sukker
  • Ca. 12 dl hvedemel
Fyld: pizzasauce, skinke og revet ost
Pensling: ½ æg

Fremgangsmåde:

  • Smelt smørret og lad det køle. Er det for varmt vil det tage livet af gæren. 
  • Smuldr gæren i det lunkne vand og tilsæt de øvrige ingredienser – hvedemelet til sidst, lidt efter lidt. Hellere for lidt end for meget, da det giver en tør dej.
  • Ælt dejen godt igennem og lad den så hvile under et klæde på køkkenbordet, til den er vokset til dobbelt størrelse. Det tager cirka en times tid.
  • Rul dejen ud cirka 40x50 cm og fordel så tomatsauce, skinke og ost. Fyldet kan varieres efter smag.
  • Fold dejen på midten på den lange led. Tryk den sammen om fyldet og del så dejen i 12 strimler med en kniv eller pizzaskære. 
  • Sno hver strimmel og rul den så om sig selv. Placer dem på en bageplade med bagepapir og lad efterhæve i cirka 20 minutter.
  • Pensel med æg og bag i cirka 18-20 minutter ved 200 grader.