Mangler du noget lækkert til madpakken? Se denne lækre opskrift!
Opskriften giver 12 pizzabomber
Det skal du bruge:
- 25 gram gær
- 4 dl lunken vand
- 50 gram smeltet smør
- 2 æg
- 1 tsk. salt
- 2 tsk. sukker
- Ca. 12 dl hvedemel
Pensling: ½ æg
Fremgangsmåde:
- Smelt smørret og lad det køle. Er det for varmt vil det tage livet af gæren.
- Smuldr gæren i det lunkne vand og tilsæt de øvrige ingredienser – hvedemelet til sidst, lidt efter lidt. Hellere for lidt end for meget, da det giver en tør dej.
- Ælt dejen godt igennem og lad den så hvile under et klæde på køkkenbordet, til den er vokset til dobbelt størrelse. Det tager cirka en times tid.
- Rul dejen ud cirka 40x50 cm og fordel så tomatsauce, skinke og ost. Fyldet kan varieres efter smag.
- Fold dejen på midten på den lange led. Tryk den sammen om fyldet og del så dejen i 12 strimler med en kniv eller pizzaskære.
- Sno hver strimmel og rul den så om sig selv. Placer dem på en bageplade med bagepapir og lad efterhæve i cirka 20 minutter.
- Pensel med æg og bag i cirka 18-20 minutter ved 200 grader.